Det er ikke nogen hemmelighed, at der i mange familier foregår meget inaktivitet. Det er blandt andet noget, der er opstået som følge af de mange skærme, som mange af os er blevet dybt afhængige af.

Sluk de mange skærme

Her kan det for eksempel nævnes, at det kun er i de færreste hjem, det er muligt at undvære et TV, en computer, en iPad eller to og en smartphone til hver person. Det betyder, at mange os finder vores underholdning via disse skærme, og derfor forsøger vi også altid at holde os opdaterede på det, der foregår herpå.

Det er trygheden, der taler

Det kan skyldes en tryghed i at lade sig forsvinde ned i de mange nyheder, og det kan skyldes en vane, som kan være meget svært at bryde ud af igen. Er det noget, du oplever, der sker hjemme ved dig? Og synes du, det er ærgerligt, fordi du gerne vil have dine forældre med ud på en gåtur, en cykeltur eller noget andet?

Opfordr til den sunde livsstil

Så handler det for dig om at gøre en indsats for at opfordre dine forældre til noget mere til udelivet og dermed blandt andet den meget sundere livsstil. Det kan du blandt andet gøre ved at sørge for, at der altid er noget sundt at spise. Det kan være grøntsager og frugt.

Måske skal du lave aftensmaden?

Derfor kan det være, at du skal foreslå at lave aftensmaden eller dessert en dag og på den måde sørge for, at alle får noget sundt og nærende at spise. Det er nemlig den sunde kost, der er med til at give den energi, som der er behov for, når der skal være motivation til at komme noget mere ud og opleve for eksempel naturen.

Slip de dårlige vaner

Derudover bør du opfordre dine forældre til at lægge deres dårlige vaner på hylden. Det kan for eksempel være, at de begge eller blot en af dem ryger. Og det er noget, der er yderst skadeligt – og ikke mindst også dyrt for dem. Du kan derfor for eksempel foreslå dem at skifte over til en e-cigaret og på den måde skubbe på for at de begynder på et rygestop.

Hjælp dine forældre i hverdagen

Derudover kan det være, at du skal blive bedre til at hjælpe dine forældre i hverdagen. Når de kommer hjem fra job, skal de ofte arbejde videre i hjemmet for eksempel med tøjvask, madlavning og rengøring. Og dette er nogle opgaver, som du let kan frigøre dem fra ved at tage over på dem – det vil de helt sikkert sætte stor pris på.

Værn om familielivet

Sidst men ikke mindst bør du fortælle om de mange gode ting, som der kan opleves udenfor døren. Her er der en smuk natur og masser af frisk luft. Og det kan give masser af energi og vitaminer. Og så er det også noget, der kan binde jer tættere sammen som familie.