Skal du snart på efterskole? Så skal du til at overveje, hvilken slags efterskole du ønsker at gå på. Er du i tvivl, så kan du læse med her, hvor vi kommer med tre argumenter for, hvorfor det er en god idé at tage på en rejse efterskole. Læs med her, og bliv klogere på om det er noget for dig!

Oplevelser du vil kunne huske resten af livet

Nogle af de oplevelser folk kan huske resten af deres liv, er blandt andet deres efterskoleophold og deres gode rejser. På en rejse efterskole kan du kombinere begge dele – og få dobbelt så meget oplevelse på ét år.

Der er vigtigt at få oplevelser, som skaber minder resten af livet. Det er ofte de store oplevelser, der får livet til at give mening, og det er bestemt ikke ligegyldigt at prioritere.

 

Venskaber der varer ved

Det specielle ved et efterskoleophold er, at man bor på skolen. Det betyder for mange, at de oplever at få nogle virkelig stærke venskaber, som varer ved resten af livet. Når man bor sammen i et helt år, kommer man nemlig tæt på hinanden på en helt anden måde, end man fx gør, når man går i folkeskoleklasse sammen.

Læg dertil, at man også ofte kommer virkelig tæt på folk, når man er ude at rejse med dem. En rejse efterskole giver dig altså de bedste vilkår for at etablere nogle virkelig stærke venskaber. Og er det ikke noget, der er værd at stile efter?

 

Lær noget om dig selv

 

Det er ofte først, når man kommer ud af sin komfortzone, at man virkelig lærer noget om sig selv. Et efterskoleophold og en tur til udlandet, er begge oplevelser, der river én ud af ens komfortzone. Du vil derfor sandsynligvis komme til at lære en masse om dig selv, hvis du vælger at tage på rejse efterskole.

Du kommer til at opleve, hvordan du håndterer forskellige nye situationer, du kommer til at lære mere om at klare dig selv, og du kommer til at få nogle nye redskaber, der også kan være fordelagtige i andre henseender.