Da du var lille, brugte du formentlig mest af alt din computer til at spille spil på. Nu hvor du er større, opdager du formentlig, hvordan computeren også kan anvendes til en lang række andre formål. Blandt andet kan du bruge computeren i skolen. Her kan du skrive noter, løse opgaver og meget mere på din computer. Hvis du har et job, er der også stor sandsynlighed for, at det involverer computerbrug i et eller andet omfang.

Derfor er det også vigtigt, at du altid har de rette programmer på din computer. Hvis du for eksempel skal arbejde inden for finansverdenen, er det en god idé, at du har Microsoft Dynamics AX installeret.

Hvad er Microsoft Dynamics AX?

Microsoft Dynamics AX er en såkaldt ERP-løsning. Det er et velkendt og populært program, der ofte bliver anvendt inden for Finance and Operations-området. Det er et program, der oftest bliver skræddersyet til den enkle virksomhed, som løsningen kan leve op til alle virksomhedens behov. Det er nemlig programmets opgave at hjælpe medarbejderne med at performe optimalt i hverdagen.

Microsoft stopper deres support

Da programmet ofte har været skræddersyet, har der også været et stort behov for support fra Microsoft. Dog har firmaet meldt ud, at de stoppede deres support af AX-versionen den 12. oktober 2021. Dog fik virksomhederne mulighed for at købe en forlænget supportaftale. Denne vil udløbe i 2023, hvorefter virksomhederne er overladt til sig selv.

Hvis du fortsat gerne vil have support til Microsoft Dynamics AX

Hvis du ejer en virksomhed, og du fortsat gerne vil have support til Microsoft Dynamics AX, skal du dog ikke fortvivle. Du kan nemlig få en god Dynamics-partner, der kan yde support i stedet for Microsoft.

Når du hyrer en Dynamics-partner, kan partneren hjælpe dig md at få skabt et overblik over dine fordele og ulemper ved at bevare en AX-løsning. Derudover kan partneren naturligvis også hjælpe dig med de udfordringer, der måtte opstå med systemet. Her kan partneren også rådgive dig om, hvorvidt det vil være meningsfyldt for netop din virksomhed med en opgradering.

I sidste ende er beslutningen din

At Microsoft stopper supporten til Microsoft Dynamics AX er ambivalent. Nogle virksomheder er klar til en opgradering, hvorimod andre fint kan klare sig med det nuværende system. Derfor er det i sidste ende også din beslutning, hvorvidt din virksomhed skal opgradere sit system.