På vej ud af barndommen og ind i voksenlivet er der et par bump, men også goder. Mange unge ser frem til at tage kørekort, så snart deres alder stemmer overens med lovens krav. Der findes næsten intet større i den alder end at kunne bestå køreprøven og køre rundt med vennerne i forældrenes bil.

Slip for, at din mor eller far skal være til rådighed

Et kørekort er noget, de fleste gerne vil have fat i. Ser vi bort fra udgifterne ved at tage kørekort, er der faktisk også fordele for forældrene ved at lade den unge tage det. Som forælder agerer man uden megen tvivl ofte taxachauffør for dit afkom. Køreturene kan da også være meget hyggelige sommetider, men indimellem synes de fleste nok alligevel, at de sagtens kunne undværes. Der er trods alt mere nyttige ting at tage sig af på hjemmefronten. Er man ikke den type forælder, der transporterer sin teenager fra a til b døgnet rundt, beder man dem måske tage bussen eller gå. Lige meget hvilket af scenarierne, der genkendes, ville det være federe for begge parter, at den unge selv kunne pendulere i en bil. Hvis forælderen kører normalt, ville det spare dem for en masse spildte timer på farten, og hvis de beder sin teenager gå eller tage bussen, ville det spare dem for en masse spildte timer med offentlig transport eller langsomme ben.

Bliv opmærksom på din egen trafiksikkerhed

Hvis du skal overtale dine forældre til at lade dig tage kørekort snarligst muligt, kan du argumentere med, at det vil gøre din færden i trafikken mere sikker. Selvfølgelig vil du lære en masse teoretisk om færdselsregler og diverse, men du vil med høj sandsynlighed også øge dine sanser i trafikken, fordi du selv bliver en mere gældende del af den. Desuden vil det give dig noget fornuftigt at gå op i.