Drinks

Går du rundt med en lille bartender i maven, men ved endnu ikke hvordan du lige får den der rom og cola til at smage af noget? Måske har du fået set 80’er-hittet ”Cocktail” med Tom Cruise, som langer lækre drinks over disken, og er blevet helt betaget? Jamen, du er ikke alene.

Rundt omkring popper der stadig flere cocktailbarer op med muligheden for at få de lækreste drinks, som smager af andet end bare sprit og sodavand, og hvem ville ikke gerne kunne tage den oplevelse med hjem – måske til for-festen eller til din næste fødselsdag?

Her kommer derfor tre tips til, hvordan du kan gøre dine hjemmebryggede drinks mere velsmagende.

Brug en god mixer

Når der tales om en mixer, menes der den vand, du blander din drink op med. Der findes mange brands, som udbyder forskellige muligheder for, hvad du præcis kan mixe med – Læs her for at se mere om et brand, der kun forhandler mixere fra øverste hylde.

Du kan bruge forskellige typer af mixere, som f.eks. tonic-vand eller ginger beer, men det er vigtigt at sørge for, at smagene hænger sammen. En tung og tør whisky skal eksempelvis ikke have tilsat en frugtig og sød tonic, da smagskomponenterne så vil stikke i hver sin retning og smage fælt.

Et godt trick er at hente inspiration fra spiselige retter! Specielt desserter indeholder som regel de samme ingredienser som din mixer eller alkohol, og du kan derfor ofte drage paralleller herfra til din drink. Har du fået en lækker dessert med hindbær og lakrids, er chancen stor for, at disse elementer også vil smage fantastisk sammen i din drink.

Vælg det rigtige glas

Ligesom at du aldrig ville byde din gæst et glas vin i et papkrus, bør du også overveje, hvilket glas du benytter til din drink.

Har du f.eks. noget med kulsyre i, så vælg gerne et højt og smalt glas, da boblerne så vil stige op og glasset bedre kan holde på kulsyren i drinken. Gør du ikke det, kan du risikere, at kulsyren hurtigt forsvinder, og din drink bliver flad. Og hvem har ikke prøvet at tage en tår af colaen dagen efter – knap så lækkert!

Laver du en drink, der skal nydes kold, men som ikke har is i (typisk de drinks, der skal shakes), er det en god ide at bruge et glas med en lang stilk, som et Martini-glas, for at holde på kulden. Grunden til det er, at man med disse glas holder på stilken og ikke glasset, og så undgår du, at dine hænder varmer drinken op.

Eksperimentér

Skal du lave lækre drinks, der kan vælte vennerne bagover, er det for det første vigtigt at have det sjovt hele vejen igennem. Er du ikke selv begejstret over det, du står og mixer, er der en stor chance for, at dine venner har det på samme måde.

Det er også vigtigt, at du ikke er bange for at lave fejl. Hvis en smag ikke lige sidder i skabet, så bare start forfra. Det skal nok blive godt, bare bliv ved med at forsøge. Og så husk at gå med din mavefornemmelse – den er sikkert rigtig!