Det er altid en hammer god ide, at få forældrene til at købe studieboliger, eller for den sags skyld bare en lejlighed. Det kan sagtens bare være en anden familierealation der står bag købet. Det kan også være at det er voksne børn der køber lejlighed til de gamle, så det er ikke fordi det behøver være forældrene der køber lejlighederne.

Hvorfor skal man vælge forældrekøb?

I dag er det ofte fordi at forældrene ønsker at skabe et sikkert, trygt og praktisk hjem for deres børn, under og ikke mindst efter deres studie/uddannelse. Det kan nemlig for mange unge være ret svært lige at finde en lejlighed, især pga. økonomien, der er lidt vanskelig i de store byer.

Når så der skal lejes en bolig i forbindelse med uddannelsen, kan det nemlig oftest betale sig at foretage det som hedder forældrekøb. Det skyldes at der pt. Er en meget lav rente, og ikke mindst attraktive boligpriser. Dog er det en god ide at få beregnet hvad det vil koste at eje frem for at leje. Der kan du få vejledning og information om muligheder for forældrekøb.

Økonomi og lejemål

Det er vigtigt at have et solidt fundament, også når det gælder økonomi og lejlighed. Det er meget vigtigt at få et solidt grundlag, så man kommer godt fra begyndelsen. Når det kommer til den rette vejledning, er det ret vigtigt, at du har en vejleder, for oftest glemmer vi at læse det med småt, som står på kontrakten. når du beslutter dig for at få et lejemål, er det ret vigtigt at du tænker det nøje igennem. Det er nemlig vigtigt at bogføre dine udgiftsbillag en til 2 gange årligt så du kan indberette diverse ting. Du skal bare have styr på, hvad du bruger pengene på.