Et akvarie har du nok, fordi du finder ro ved at se på fiskene eller de skønne akvarieplanter. Hvis du ønsker at få det bedste frem i dit akvarie, har du forskellige redskaber til din rådighed. Fx kan du være obs på, hvor mange fisk du bør have i akvariet. Svaret afhænger ikke blot af fiskenes størrelse, men også af om den specifikke fiskeart, du overvejer, har det bedst alene eller ved at svømme i flok.

Skab de rette lysforhold i akvariet

Dyrehandleren kan tit hjælpe dig her, så du ved, at du ikke fylder akvariet op med fisk, der forgæves søger efter privatliv, eller lader en fisk, der foretrækker at være del af en sværm, have hele akvariet for sig selv. Vil du gøre noget godt både for dine akvariefisk, men også for dig selv, så kan du sætte LED akvarielys op i akvariet – i stedet for de lysstofrør, du måske bruger nu. LED-lys har flere fordele.

LED akvarielys har mange fordele

Med LED-akvarielys sparer du penge på strøm, da LED slet og ret bruger mindre el end langt de fleste ”gammeldags” lyskilder. Desuden har LED-lys lang levetid, så det er ikke så ofte, at du behøver skifte lys ud. Ikke alt LED-akvarielys har såkaldt ”koldt”, dagslysagtigt lys som sit udgangspunkt. For du kan faktisk opdage lidt af hvert inden for akvarielys-farver, når du vælger at finde LED-lys til armaturer.

Skab en dag/nat-cyklus i akvariet med en timer

Du kan bruge LED-lys til at give fiskene i akvariet indtryk af en dag/nat-cyklus, hvilket giver dem mere ro i sjælen end evigt tændt lys eller lys, der tænder og slukker uden varsel, og uden at lyset reelt skifter i intensitet. Kan du få en timer til dit akvarielys, så slipper du for at tænde og slukke lyset selv.