Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider, der linkes til.

Når du skal flytte hjemmefra, er der rigtig mange ting, du skal huske på. Der er indretning, internetudbyder og meget, meget mere. Pludselig skal man stå for en masse ting selv, og det er både rigtig spændende, men også en lille smule skræmmende.

En af de ting, man måske ikke tænker over, at man skal finde, er et elselskab. Strømmen til lys, varme, køleskab og internet skal jo komme et sted fra. Hvis du bor i en studiebolig eller til leje i en lejlighed, har din udlejer som regel en aftale med et elselskab, der leverer strøm til hele opgangen.

Hvis du bor i et forældekøb eller bare selv skal stå med ansvaret for at finde et elselskab, kan det godt virke lidt uoverskueligt at finde et elselskab. Man er måske også tilbøjelig til bare at tage det første og det bedste selskab, man støder ind i. Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvorfra din el kommer, og du kan faktisk spare penge og besvær, hvis du finder det helt rette elselskab til dig. Du kan starte din jagt efter det perfekte elselskab her.

Der er forskel i pris

Når man lige er flyttet hjemmefra, eller hvis man endnu er på SU, er penge ikke det, man har mest af. Derfor er det altid en fordel, hvis man kan få sin el til en bedre pris. Mange af de store elselskaber er dyrere at være kunde hos, fordi de har dyre abonnementer og skjulte gebyrer. Derfor kan det være rigtig fornuftigt at blive kunde hos et mindre elselskab, hvor prisen for el er meget mindre.

En mere overskuelig elregning

Noget af det, der kan virke uoverskueligt ved eludbydere, er, når du får dine elregninger. En elregning kan godt virke meget teknisk og uoverskuelig, og derfor får man ofte en fornemmelse af, at man ikke helt er sikker på, hvad det er, man betaler til.

Sådan behøver det heller ikke at være, for du kan sagtens finde elselskaber, der gør en dyd ud af at gøre det mere overskueligt for kunderne. På deres elregninger vil du meget præcist og overskueligt kunne se, hvad dine penge går til.

Vælg et elselskab med en grøn profil

Når du skal vælge et elselskab, er det selvfølgelig ikke kun et spørgsmål om at finde det billigste og det mest overskuelige selskab. Du kan nemlig også vælge et elselskab, der giver dig strøm fra bæredygtige kilder. Nogle elselskaber får nemlig deres strøm fra f.eks. vindmøller, solenergi eller andre grønne kilder. På den måde kan du altså forbruge af din el med god samvittighed, velvidende at dit elselskab hjælper med at beskytte vores planet.

Grøn el er heller ikke dyrere end el produceret på konventionelle måder, og derfor kan du ikke bare spare miljøet for en CO2-regning, du kan også spare dig selv for en unødvendig stor elregning. El er vigtigt, faktisk grundlæggende vigtigt for vores hverdag, så hvorfor ikke finde det elselskab, der kan give dig det bedste tilbud på dit elforbrug. Du skal ikke bare gå med det første og det bedste. Brug god tid, og find det elselskab, der passer til dig.