hvad er en tilstandsrapport

Hvad er en tilstandsrapport? Måske er det et ord du har hørt blive kastet rundt nu og da og nu undrer du dig over, hvad det egentlig betyder. I denne artikel kan du høre mere om, hvad en tilstandsrapport er for noget, samt hvordan det er, at du kan anskaffe dig en. Læs med her hvis du gerne vil lære mere om tilstandsrapporter, og om det er relevant for dig at få lavet en.

Hvad er en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport er en rapport over en boligs tilstand. Denne rapport fortæller hvilken tilstand huset er i, når rapporten bliver udfyldt. En sådan rapport bliver eksempelvis benyttet, når huset skal sælges videre til anden hånd.

Når man køber et nyt hus, er det meget rart at vide, i hvor god en tilstand det er i. Det kan være svært selv at vurdere hvor god en tilstand huset er i og det er derfor man får en tilstandsrapport udfyldt af en professionel, som bedre end en selv kan vurdere husets tilstand.

En tilstandsrapport kan også være med til at skabe bedre tillid mellem køber og sælger, da man med en tilstandsrapport viser præcis hvilken tilstand boligen er i. På den måde er der ingen der kan føle sig snydt, fordi man bliver enige i, præcis hvor meget huset er værd. alt efter hvilken tilstand det er i.

Få en professionel til at lave din tilstandsrapport

Hvis du står og skal til at købe et hus, skal du naturligvis have dig en tilstandsrapport. Det er samtidig meget vigtigt, at du får denne tilstandsrapport udfyldt af en professionel håndværker, som har forstand på at lave sådanne tilstandsrapporter.

Det er vigtigt, at denne tilstandsrapport bliver udfyldt helt korrekt, så du kan være sikker på at du ikke bliver snydt under dit køb. Brug derfor gerne lidt tid på at finde frem til netop sådan en håndværker, som har forstand på at udfylde sådanne tilstandsrapporter. Spørg gerne håndværkeren ad hvor mange tilstandsrapporter de har udfyldt før. På den måde kan du danne dig et bedre indtryk af, hvor meget erfaring de har med jobbet.

Hvis sælgeren ikke bryder sig om at du får lavet en tilstandsrapport, så er det et rødt flag. Sørg altid for at du får lavet en tilstandsrapport, før du køber en bolig. Hvis sælgeren ikke vil have at du laver en tilstandsrapport, kan det være et tegn på, at huset er i værre stand, end det ved første indtryk lader til at være.