Der meget at betale, når du skal ud af teenageværelset og ind i dit eget. Der er oftest de 3 måneders forudbetalt leje og depositum. Derudover kommer, at dit teenageværelse nok ikke har alt det, du skal bruge. Det kan være, der mangler ting til køkkenet, en sofa eller noget tredje – og selvom IKEA ikke koster alverden, løber det hurtigt op.

Det bedste vil selvfølgelig være, hvis du kan tage af din opsparing eller låne af dine forældre, men det er ikke altid en mulighed. Hvis det ikke er det, kan du overveje at låne pengene, men du skal sikre, at du kan betale pengene tilbage, grundigt læse alt det med småt og rådføre dig med mennesker, der har forstand på det.

Et SMS-lån er én af flere muligheder

Et SMS-lån er også et mikrolån, et online lån og en hel masse andet – det er alt sammen ord for det samme, men bliver markedsført under forskellige begreber. Du kender det måske som det farlige kviklån eller som det mindre farlige forbrugslån.

SMS-lånet, som det opstod, er et udfaset produkt. Her sendte man en SMS og fik korte efter besked på mobilen om, om man kunne låne penge. Det var ofte et mindre beløb med en helt kort løbetid. Det gjorde det at låne penge smart og fleksibelt, men de korte købetider og høje renter gjorde, at mange blev fanget i gældsspiraler – til stor gene for dem selv og deres nærmeste.

Sådan er det ikke mere, heldigvis. Nu er SMS-lån nærmere en smartphone-lån. For du kan fortsat låne via mobilen online, og du kan også låne små beløb og få pengene udbetalt med det samme. Men løbetiden er i reglen længere, renten er lavere og oftest laves der meget grundigere kreditværdighedsvurderinger, som sikrer, du kan betale beløbet tilbage.

SMS-lån til at indrette lejligheden

Med et SMS-lån, smartphone-lån eller bare forbrugslån kan du indrette lejligheden med alt det, du mangler, hvis du ikke har råd til at betale det, det koster, på én gang. Måske mangler du en sofa eller et spisebord med dertilhørende stole og en hel masse andre småtterier til køkkenet.

Når du låner til at indrette, skal du være ekstra opmærksom og helt sikker på, at du kan betale pengene tilbage. Det gør du blandt andet ved at lave et grundigt budget. Du skal have alle udgifter med, også de små, så du har et retvisende billede af, hvad det koster dig at stå på egne ben. Det kan du læse mere om i Gladsaxe Bladet, i artiklen 3 hurtige råd til dig, der flytter hjemmefra.

Selvom det ér en mulighed at låne penge, er det vigtigt, at du er økonomisk og forsøger at købe det billigste, du kan finde, så lånet ikke finansierer et overforbrug. Det er der ikke nogen, der vinder på i det lange løb. Et lån skal være en sidste mulighed, men det ér det også. Rigtig god fornøjelse med at komme hjemmefra. Det bliver vildt.