Har du fået en ny have, der trænger til en kærlig hånd? Eller vil du gerne bare give din nuværende have en make-over? Hvis du ønsker dig en ny have, behøver det hverken at være besværligt eller kompliceret.

Her får du tips til, hvordan du kommer i gang med at skabe en helt ny og indbydende have.

Ryd din have for unødvendige ting

Det er altid nemmest at starte med et helt rent lærred. Derfor er det også en fordel, hvis du starter med at rydde din have for ting, der er unødvendige og overflødige. Det gælder både gammelt havelegetøj, gamle haveredskaber, store sten, grene m.m.

Når du har gjort det, er det lettere at overskue, hvorhenne du skal gå i gang.

Byg en stor og indbydende terrasse

En terrasse er et rigtig godt samlingspunkt i en have, så derfor er det klart værd at overveje at bygge en. Det er en opgave, der er meget håndgribelig, så det er nemt at gå i gang med, når først du har en plan. Før du kan gå i gang med din terrasse, skal du tænke over:

  • hvor din terrasse skal være henne

  • hvor stor din terrasse skal være

  • hvad din terrasse skal bygges af

  • om du vil bygge den alene eller med hjælp

Når du har styr på det, er du klar til at gå i gang.

Lav hyggelige blomsterbede

Blomsterbede er med til at give god stemning og hyggelig atmosfære i en have. Du kan nemt lave bede i din have, for det kræver blot, at du udvælger nogle gode steder og graver ud til det. Derefter er der bare tilbage at udvælge dine favoritblomster- og planter.

Hvis ikke du har mod på at grave bede ud i din have, kan du altid plante blomster og planter i krukker. Krukker kan både stå i din have og på din terrasse.

Skab sammenhæng med gangstier

Hvis du gerne vil forsøge at skabe mere sammenhæng i din have, kan du f.eks. lave gangstier rundt omkring. Gangstier er hyggelige, men de leder dig også fra sted til sted i din have. Du kan nemt lave gangstier ved hjælp af stabilgrus eller fliser. Det gode ved gangstier er, at du kan lave dem lige der, hvor du har lyst. Du kan lave dem lige for et skarpt og enkelt look, men du kan også lave dem snoede for et mere hyggeligt og uperfekt look.

Lav et hjørne til afslapning

Det skal være behageligt at bruge tid i din have. Derfor skal der også være plads til, at du kan slappe af og læne dig tilbage, når du har brug for det. Du kan f.eks. lave et hjørne, der er dedikeret til at slappe af. Det kan du gøre ved at lave en lille terrasse med et par liggestole, hænge en hængekøje op el.lign. Det vigtigste er, at det er et sted, hvor du kan sidde behageligt, når du har brug for det.