Er du lige flyttet hjemmefra, og har du endnu ikke det fornødne grej til rengøring? Frygt ej, for i artiklen her, giver vi dig en række gode råd, til dig som mangler både udstyr og viden til at komme i gang med rengøringen.

En god støvsuger er et must

Den nok vigtigste ting som du får brug for, til rengøringen af dit nye hjem, er en effektiv støvsuger.

Skal du ud for at købe en ny, så gå efter en model med høj sugestyrke. Det er langt vigtigere, end at finde en model som suger ordentligt, end at vælge en maskine med et lavt strømforbrug.

For som privatperson, er det trods alt begrænset hvor lang tid, at din støvsuger samlet set er tændt på et år – i modsætning til rengøringsfirmaer og andre former for virksomheder, som bruger støvsugeren dagligt.

Er du så heldig at arve en brugt støvsuger, er det altid en god idé at starte ud med at skifte pose og filter på maskinen. En gammel pose som ikke har været skiftet længe, kan nemlig hurtigt lugte – og det samme gælder hvis filteret ikke er blevet skiftet. Derudover vil en tæt på fyldt pose betyde, at sugeeffekten reduceres. Dette er ikke så fedt, hvis du står og skal vurdere hvorvidt den støvsuger du har arvet også er god nok til hverdagsbrug, eller om du på sigt skal købe en bedre model.

Microfiberklude til inventar og overflader

Microfiberkluden er kendt som rengøringskluden over dem alle! Dette skyldes at microfiberklude i tør tilstand har en elektrostatisk effekt, som tiltrækker støv.

Kludene kan desuden også bruges våde/fugtige, til at fjerne pletter og anden form for snavs, som kræver lidt ekstra.

Brug derfor microfiberklude til rengøring af alt fra dine hylder, til borde, pyntegenstande og hvad du ellers måtte have stående.

Som en bonus effekt, har microfiberklude en langt større bakteriefjernene effekt, end “altmuligklude” som du kan købe i supermarkederne.

Det kan være en fordel at bruge engangshandsker til rengøring med microfiberklude, da microfibermaterialet ofte kan være hård ved din hud. Kludene er nemlig designet til at fjerne fedt, og da din hud indeholder naturlig fedt, er det en fordel at beskytte hænderne med handsker.

Hvad skal jeg bruge af kemi?

Til almindelig aftørring af overflader, kan du som oftest nøjes med enten at bruge en opblanding med lidt almindelig opvaskemiddel. Ønsker du en højere rengøringseffekt, kan du overveje at gøre brug af et universalrengøringsmiddel.

Hvad angår dine gulve, skelner man mellem plejekrævende gulve, og ikke-plejekrævende gulve.

Har du et lakeret trægulv, et klikgulv (af et tyndt lag træ), et flisegulv eller et eproxygulv kan du med fordel blot bruge samme universalrengøringsmiddel til gulvvasken, som du bruger til dit inventar.

Anderledes forholder det sig, hvis du har et olieret trægulv, et sæbebehandlet trægulv eller et linoleumsgulv. Her skal du vælge et egnet vaskeplejemiddel, som udover at rengøre gulvet, også efterlader et plejelag på gulvet.

Af andre relevante produkter til rengøring af hjemmet, kan vi nævne en WC-rens, en glasrens samt et sanitetsrengøringsmiddel.

Rigtig god fornøjelse med rengøringen af dit nye hjem!