baby sove slyngevugge

Sover dit barn i en slyngevugge? Hvis ikke burde dit barn måske, for du kan med en smart vuggemotor give dit barn en behagelig og rolig søvn.

En vuggemotor er blevet mere og mere udbredt, som interessen for slyngevugger også er steget. Og der er god grund til at investere i en elektrisk vuggemotor, hvis din baby skal sove optimalt.

Hvad er en vuggemotor?

For den lille nyfødte er søvn uhyre vigtigt. Ja, det er det som også for de voksne, men det lille barn skal gennemgå store udviklinger på kort tid. Og den proces kræver god kvalitetssøvn.

De fleste spædbørn holder af og falder hurtigere i søvn, hvis de blidt vugges. Det er dog ikke alle forældre, der kan holde ud konstant at stå og vugge den lille i søvn, hvis barnet er uroligt ved sovetid.

En vuggemotor er kort og godt, hvad navnet indebærer: en motor, der kan vugge dit barn. Motoren er en lille fiks sag, der kan få din slyngevugge til at bevæge sig langsomt og roligt frem og tilbage, som stod du selv og vuggede blidt.

Sådan sidder vuggemotoren på din slyngevugge

Slyngevugger har en fjeder, der giver vuggen mulighed for at bevæge sig. En vuggemotor monteres over slyngevuggens fjeder, så den automatisk kan bevæge vuggen frem og tilbage.

På de fleste vuggemotorer kan du selv indstille både hastigheden og varigheden af vuggeriet. Du kan derfor finde den helt rigtige kombination af bevægelse og tid, der får dit barn til at falde i en god og dyb søvn.

Hvis du vil lade vuggemotoren vugge dit barn i over 30 minutter, skal du vælge et meget roligt tempo.

Hvordan hjælper en vuggemotor?

Livet som nybagte forældre er hårdt nok med natligt rend og bleer overalt. Med en vuggemotor kan I slippe tøjlerne en smule, når den lille skal sove. I stedet for at en af forældrene skal stå ved den lille og holde vuggen i gang, kan vuggemotoren nemlig overtage arbejdet.

For den lille ny i familien er det behageligt at blive langsomt vugget i søvn. Den vuggende bevægelse får barnet til at slappe af, så det er lettere at få ro på i huset.

For forældrene kan I slippe for at stå på spring, når den lille skal sove, fordi vuggemotoren tager sig af de beroligende bevægelser. I stedet kan I ligeledes få jer en velfortjent lur.

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber en vuggemotor?

I dag kan du finde mange forskellige slags vuggemotorer på markedet. Det er dog en god idé at kigge dig for, når du vælger motor. Når den lille skal sove under motoren, er det ekstra vigtigt, at sikkerheden er helt i top.

Du kan følge følgende forskrifter, hvis du skal finde en god vuggemotor til din slyngevugge:

  • Vuggemotoren skal være CE-mærket, så den overholder direktiver fra EU
  • Krogene til at hænge motoren op med skal være lukkede
  • Ved uregelmæssigheder skal motoren slå fra automatisk
  • Slyngevuggens fjeder skal passe med motoren

Følger du disse gode råd, så vil du snart kunne nyde roen, når den lille vugges i søvn helt uden besvær.