Alle børn får en alder, hvor de bliver for store til deres gamle trehjulede. Når de når den alder kan det være nødvendigt at købe en ny cykel. Det kan være dit barn har brug for en cykel til at komme i skole på, cykle over til sine venner eller noget helt tredje, men det kan være svært lige at finde den rigtige cykel med det samme, så her er et par gode råd.

Kig på internettet og tag ud at se

Det kan være en god idé først at kigge på internettet, hvilke slags cykelmodeller der findes, så du og dit barn har en idé, om hvilke cykler der findes. Når I har kigget udvalget på internettet, er det måske på tide at tage ud i en Cykelbutik og se på cyklerne i virkeligheden. Ved at tage ud i en fysisk cyklebutik, kan I få mulighed for at se, føle og måske prøve cyklerne i virkeligheden. Uderover det, er det muligt snakke personligt med en cykelforhandler, og få en guide til hvilken cykel, I skal vælge ud af de mange modeller.

Hvilke cykler findes der?

Der findes både børnecykler til drenge og piger. Som regel har pigemodellerne en lav indstigning, så dit barn ikke skal løfte benet højt, for at komme op på cyklen, hvor drengemodellerne har en højere indstigning. Dog er det ligegyldigt, om dit barn er en dreng eller pige, og hvilken model dit barn ønsker, for i sidste ende handler det om at finde en cykle, som de føler sig tyg ved. Derudover kan det være en god idé at se efter, hvilke slags cykelbremser såsom fodbremser eller håndbremser, dit barn foretrækker. Det kan være dit barn har været vant til noget bestemt før, og det er den slags han eller hun føler sig mest tryg ved.