Det er aldrig den nemmeste opgave at sætte sig selv på, når du skal finde en fødselsdagsgave til et barn. Det er svært at vide, om de allerede har gaven i forvejen, og hvad hvis de overhovedet ikke kan lide den? Heldigvis er børn meget fleksible, og det er sjældent, at de decideret hader noget legetøj eller lignende. Men det betyder dog ikke, at du bare vil have en neutral reaktion. Du vil naturligvis gerne have, at barnet bliver glad for den gave, som du kommer med. Her kommer vi med et par tips til, hvordan du finder den gave, som barnet bliver glad for.

Tænk på barnets interesser

Alle børn er forskellige, og børn går sommetider igennem nogle faser, hvor de er vilde med forskellige ting. Sommetider kan det være nogle bestemte dyr, andre gange er det noget helt andet. Det kan derfor være en god idé, når du evt. har en samtale med barnet eller leger med noget, at du lige spørger lidt ind eller lytter opmærksomt. Det kan være helikopter legetøj, der er favoritten lige nu, og flyvemaskine legetøj er ofte sjovt for mange børn. Som nævnt tidligere, er det sjældent, at børn hader noget legetøj. Men det kunne være fedt, hvis du fanger en interesse som barnet elsker lige nu.

Behøver ikke at være legetøj

Det behøver nemlig ikke at være noget nyt legetøj. Det kan sagtens være mange andre ting som barnet kan synes er sjovt eller have brug for. Det kan være forskellige ting til at være kreativ. De fleste børn elsker at tegne og male, så det ville være oplagt at give noget, hvor han eller hun kan udvikle den side. Du kan evt. også tegne lidt med barnet og være med på den måde.