Kugleveste kan ligesom kugledyner hjælpe børn med at få ro i kroppen, men selvfølgelig i vidt forskellige situationer. Hvor kugledynen gør det nemmere for barnet at falde i søvn, da dets urolige impulser bliver undertrykt, gør kugleveste det nemmere at deltage i socialt samvær med andre børn. Dette da asocial adfærd som ængstelighed og hyperaktivitet holdes tilbage.

Hvem har gavn af kugleveste?

Hvor alle børn kan have gavn af kugleveste, er det især børn med ADHD eller en diagnose på det autistiske spektrum, der høster fordele ved brug af vestene. For med dem kan børnene få taget brodden af den indre uro, der tit kommer i vejen for, at andre børn tør komme barnet med en diagnose ved. Trods vestene hjælper barnet til ro, kan barnet dog stadig lege i dem.

Øg barnets koncentrationsevne

Øget koncentrationsevne ved brug af kuglevest vil naturligt nok også komme barnet til gavn ved klasseundervisning. Især børn med ADHD, der kan have svært ved at koncentrere sig om læreren ved tavlen i 45 minutter, vil mærke en positiv effekt, når de bærer disse kugleveste.

Lad ikke vesten definere hverdagen

Dermed ikke sagt at børn bør gå med vestene konstant. Allerlængst bør et par barn have en kuglevest på i 30 minutter, og dette først efter en tilvænning hvor barnet har vesten på i ca. 5-10 minutter ad gangen. Vigtigt ved brug af kuglevest er, at barnet skal have mindst lige så lang tid uden vest på, som det havde med vest. Vesten skal jo ikke definere barnets hverdag.

Giv barnet kontrol over egen krop

Står du med barn, der døjer med at holde ro i kroppen – enten på grund af nævnte diagnoser eller andre tilstande, fx muskelspasmer – så overvej en kuglevest. Med dem kan du give dit barn noget af kontrollen tilbage over eget liv. Hvilket måske kan munde ud i flere nye venner.