Det kan godt være meget stressende at blive forældre – sådan er det, og det er der ingen grund til at skjule. Men når dette er indrømmet, er det meget nemmere at begynde at kigge efter løsninger og hjælp på dette problem, og det behøver ikke være så svært, som det måske lige virker til. Der er nemlig mange andre, der er gået igennem det samme, og som har fundet ud af, hvad der virker.

Barnets sikkerhed er ofte grundlaget for en del stress

Det er et kæmpe ansvar at blive forældre, og noget der helt sikkert vil ligge i toppen af bevidstheden på alle tidspunkter af døgnet, er jeres barns sikkerhed. En forælder kan ikke forestille sig noget værre, end at der skulle ske deres barn noget, der kunne skade dem, og især hos nybagte forældre er det noget, der fylder rigtig meget. Derfor gælder det for jer om at få indrettet boligen på en måde, der sikrer, at I ikke på samme måde frygter for barnets sikkerhed. Det gælder bl.a. om at få installeret hegn ved trapperne, at sikre at dørene ikke bare går op, og at der ikke er møbler i hjemmet, hvor barnet kan ende med at falde ned og komme til skade.

Få lavet noget, mens barnet sover

En anden ting der kan blive en stressfaktor i den første tid efter fødslen, er at I måske ikke når så meget i løbet af en dag, som I ville have gjort før babyens ankomst. Derfor gælder det om at være produktiv, mens barnet sover, men det kan I igen kun, hvis I er sikre på barnets sikkerhed, mens det sover – det kan i blive med en hjemmelavet babynest. I en god babynest ruller barnet ikke ud, og kan sove sikkert, mens I får ordnet nogle ærinder i hjemmet.