Vi har næsten alle sammen set dem, gamle damer, som sidder i strandkanten i Sydeuropa og insisterer på deres daglige svømmetur i heden. En af de ting, som de ældre damer med garanti har medbragt til deres daglige svømmetur er badesko eller strandsko.

I Sydeuropa har strandskoen den praktiske funktion, at man står bedre fast på klipper og sten, når man skal ud i vandet. Skoen beskytter mod trælse søpindsvin, som lurer under overfladen og så gør den det let at komme op af vandet igen. Her hjemme kan vi faktisk også have gavn af et par strandsko – læs med her.

Kom let i vandet

Vi har nogle gange en tendens til at glemme de strande her hjemme, som ikke er med sand. Faktum er bare, at vi faktisk har utrolig mange stenstrande. I den forbindelse har en god strandsko altså samme praktiske effekt, som den har for folk bosat ved middelhavet. Man står simpelthen bare bedre fast med en god strandsko på fødderne. Den ekstra sikkerhed, som strandskoen kan give, er god i både glatte situationer og hvis stenene på stranden ruller under dine fødder.

Beskyt fødderne

Ud over den mere sikre måde at komme ned og op fra havet igen, uden at falde, så beskytter skoene også mod skarpe kanter. I Danmark har vi ganske vist ikke mange klippestrande, men vi skal ikke tage fejl af skarpe skaller eller de mange flintesten, som findes på alle landets strande. Ved at iføre sig et par gode strandsko, er man situation kvit og man kan i ro og mag gå i vandet uden fare for at skære sig.

Kulde i tæerne

En anden god egenskab ved den lukkede strandsko, er en bedre chance for at holde varmen på tæerne. Hvis man har tendens til at få krampe i tæerne eller bare lider af kolde fødder, så kan man med strandskoen blive fri for at komme til at fryse. Det forlænger glæden ved at bade og gør at man kan nyde sin svømmetur uden smerter eller kulde i fødderne og tæerne.

Tag dine strandsko med på ferie

Det er oplagt at tage strandskoen med på ferie. I det meste Sydeuropa (Grækenland, Kroatien, Italien osv.) kan man på sine svømmeture støde på de berygtede søpindsvin, hvis sorte pigge kan gøre frygtelig ondt at få i fødderne. Piggene består hovedsagligt af kalk og kan være ekstremt svære at fjerne fra foden igen, da det porøse materiale nemt knækker.

Den bedste kur mod et søpindsvin i huden er en tur til lægen eller en blanding af citron og salt i såret. Syren og saltet vil nemlig nedbryde kalken i huden. Spar dig selv for et bekendtskab med middehavets søpindsvin og invester i stedet i nogle gode strandsko. Det er sjovere at kunne gå ud og nyde drinks, varme sommeraftner og hygge på en ferie, end det er at ligge med benet højt på grund af smerter efter mødet med et søpindsvin.

Få den gode vejledning til køb af strandsko

Skal du ud og købe strand- eller badesko, så kan det være en god ide at læse lidt op på emnet. Der findes nemlig en masse forskellige modeller og egenskaber i de forskellige sko. Vil du gerne læse mere inden et eventuelt køb af sommerens nye fodtøj, så kan du klikke din ind her og læse om gode råd i forhold til strandsko.