Grænsehandel

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Skal du på shopping i Tyskland, så er det oplagt at hoppe på en bustur til grænsen af flere forskellige årsager. En bus kan nemt tage dig og din familie eller venner til den tyske grænse, hvor I kan shoppe alt fra billigt tøj over alkohol til festen til artikler til hjemmet. Det kan godt spare én for mange penge i budgettet, hvis man gør sig ulejligheden. Det er meget populært blandt danskerne med grænseshopping af samme årsag. Hvorfor betale dobbeltpris for slik eller mad i Danmark, når man kan få billigere produkter, som kun er en bustur væk?

Lej en minibus eller kør med normal bus

Du kan altid tage en af de faste ruter med bus, der kører til Tyskland. Alt afhængig af, hvor i landet du befinder dig, kan det tage 30 minutter til 3-4 timer. Vil du gå all in på shopping, og er I et større selskab, der eventuelt skal arrangere en fest sammen, så kan det også betale sig at leje en minibus. Med en minibus og en chauffør skal I ikke selv stresse over at navigere og finde vej. I kan læne jer tilbage og nyde turen, mens I kun fokuserer på at få handlet stort og fornuftigt ind. Mange unge vælger at tage til grænsen, når de eksempelvis skal holde 18-års fødselsdag eller fest efter endt eksamen på gymnasiet eller universitet. Man kan godt spare mange penge ved at handle ind i grænseshoppen.

Busture til grænsen er populære, fordi det er en hyggelig og social ting. Man kan høre musik på vejen, spille spil, snakke sammen eller tage sig en lur. Når man kommer til Tyskland, er det et rent slaraffenland af gode tilbud på produkter, mad og drikke. Det kan især svare sig, hvis der skal handles ind til et stort parti eller 50-100 gæster. Når man køber flere produkter samtidig, kan man nemlig få store rabatter.

Styr på transport giver mindre stress

Generelt er det en rigtig god ting at arrangere transport i god tid før en sådan tur, så der er styr på det praktiske. Har man ikke så meget erfaring med at køre, er det en lettelse at overlade rattet til en professionel. Samtidig er der ikke altid plads til hele flokken i en normal personbil med fire eller fem sæder. Da kan man vælge at køre i flere biler, men det giver ikke den samme følelse af sammenhold. Lejer man en bus, gør man en tur ud af det. Det giver en anden form for minder bagefter.

Online kan I finde forskellige typer af busser, som man kan leje som privatperson til sig selv og sine venner. Priserne vil variere efter antal timer og efter, hvor mange passagerer der skal være plads til i bussen. Derudover skal I oplyse, hvor I vil afhentes og sættes af før og efter turen. Skal I til Tyskland, vil der ofte være tale om en dagstur – nogle gange kan man få rabat for en dagstur. Brug gerne en time eller to på research, inden I tager turen. Så kan I finde en billig og god bus til jeres behov.