De fleste oplever på et tidspunkt i deres liv at være ramt af bumser og uren hud. Det er dog meget forskelligt fra person til person, om det er noget, de døjer med i lang eller kort tid, og om det er meget synligt eller bare en lille smule. Lige meget hvad kan det være utrolig frustrerende og irriterende, og de fleste ønsker virkelig at slippe af med det.

Bumser er kort sagt komedoner, hvor overskydende talg og døde hudceller fanges i huden porer. Når dette sker, kan der udvikles en betændelsestilstand i hudens porer. Det er når selve betændelsen opstår, at man kalder det en bums. Der findes både udvendige og indvendige bumser. Forskellen er egentlig bare, at en indvendig bums sidder i hudens dybere lag, mens en udvendig bums naturligvis sidder mindre dybt i huden.

Der eksisterer rigtig mange myter omkring bumser, og om hvordan de bedst muligt kan fjernes. Det er dog sådan, at mange af myterne rent faktisk har den fuldstændig modsatte effekt. De kan nemlig være med til at irritere huden og på den måde skabe endnu mere uren hud og endnu flere bumser. Derfor skal du helst undgå at følge sjove myter og andet, som du læser rundt omkring og i stedte holde dig til det, som der er bevis på virker.

Med hensyn til hvilke myter, der er mange der følger i god tro kan det eksempelvis være, at vand og sæbe kan fjerne bumser. Det kan det ikke. Bumser forsvinder ikke, blot fordi du vasker din hud, men i stedte vil det faktisk være med til at irritere huden. Der er også en myte om, at dybderensende produkter virker, men det er ej heller tilfældet. Bumser er som førnævnt placeret i hudens overflade, og derfor virker en dybderensende behandling på ingen måde mod bumser. Der er herudover mange der går rundt med den tro, at de skal bruge rigtig mange forskellige produkter i deres hudplejerutine. Du kan dog sagtens få eksempelvis dagcremer og andet den dag i dag, som indeholder nogle af de samme ingredienser som serum, skintonic, osv. således at du ikke behøver bruge utrolig mange forskellige produkter og utrolig lang tid på at pleje din hud.

Nu ved du, hvad der ikke kan betale sig. Det der kan betale sig er blandt andet at gå efter hudplejeprodukter med en lang ingredienslister, da der så bare er endnu flere gode vitaminer og mineraler til din hud. Du kan desuden med fordel fokusere på en bestemt hudplejerutine, så du ikke propper din hud med en masse forskellige ting. Det kan være et samlet hudplejesæt, som eksempelvis kan bestå af ansigtsrens, natcreme, dagcreme og lignende, som du så bruger fast morgen og aften. Det er nemlig klart en fordel at bruge nogle af de samme produkter både morgen og aften.