Det er hårdt at tale om døden. Men ikke desto mindre er døden en del af livet. På både godt og ondt. Derfor giver det også mening, at man er forberedt på døden og har gjort sine tanker om den.

Med det mener vi, at man som individ kan gøre sin familie en stor tjeneste, hvis man har nedfældet ønsker og tanker til sin egen begravelse. Det kan måske lyde en smule morbidt, men det kan spare familien for unødvendige skænderier om, hvad den afdøde ville have ønsket i forbindelse med sin begravelse. Hos Smukbegrevalse.dk, der blandt andet er bedemand til lokalområdet omkring Haderslev, anbefaler man, at ældre personer tager stilling til deres begravelse, så familien ikke efterlades med tvivl. Det kan man f.eks. gøre ved at udfylde et dokument som Min Sidste Vilje. Dette er et dokument, hvor man kan angive, om man ønsker at blive begravet i særligt tøj, sammen med særlige genstande, hvilke sange man ønsker, om man ønsker askespredning, bisættelse eller traditionel begravelse samt meget mere.

Typisk vil arket blive givet til den lokale bedemand, som senere skal hjælpe familien med at arrangere det sidste farvel. På den måde kan bedemanden specifikt formidle den afdødes ønsker, hvilket gør planlægningen lettere for familien.

Brug for hjælp til begravelsen? Brug en bedemand!

I det hele taget vil en familie i sorg kunne glæde sig over at bruge en service som en bedemand. Husk på! Det er en person, som kan hjælpe jer med at klare alt det praktiske og dermed give jer det fornødne overskud til at skabe en afsked, som er værdig, i og med den er i den afdødes ånd.

Det sidste farvel er psykologisk set vigtigt for at tage afsked, acceptere dødsfaldet og få arbejdet sin sorg hele vejen igennem. Derfor er bedemandens hjælp meget værdifuld og gør hele processen lettere – både hvad angår tid til sorg og den praktiske koordinering.