Teenageårene er som bekendt de sværeste år, fordi det er nogle år, der er fuld af forandringer. Der er selvfølgelig de kropslige forandringer, men så er der også andre forandringer, f.eks. overgangen fra folkeskole til gymnasie, handelsskole eller erhvervsuddannelse og nye venner. Det er i disse år, hvor du lige pludselig skal finde ud af, hvad du gerne vil med dit liv og hvilken person, du gerne vil være – og der er mange beslutninger, du skal træffe hele tiden. Tiden kan også være endnu, hvis man f.eks. oplever skilsmisse eller dødsfald i familien, oplever psykiske problemer eller måske endda fysiske traumer.

Det kan være svært at håndtere alt dette i de hektiske teenageår, hvor man prøver at finde ud af, hvem man er – og derfor kan selv små problemer ramme en del hårdere. Heldigvis behøver man ikke gå gennem alt dette alene. Der er hjælp at hente i disse situationer.

Samtaleterapi

Alle mennesker møder udfordringer i livet – og det er faktisk det, der udvikler os som mennesker. Nogle gange rammer vi dog en blindgyde, som vi ikke føler at vi kan komme ud af og andre gange møder vi negative overbevisninger, som begrænser os og gør livet svært. I disse tider kan det være svært at tale med sine nærmeste. Det er faktisk oftere nemmere at tale med en udestående – og det er her samtaleterapi kommer ind i billedet.

Samtaleterapi går ud på at man taler ud om sine problemer. Det kan være alt fra dårligt selvværd til angst, chok og traumer eller bare store tanker og følelser, som er svære at håndtere selv. Samtaleterapi går i al sin enkelthed ud på at ændre dine tankemønstre, så du ikke går rundt og har det dårligt hele tiden. Det hjælper dig med at komme dig over smerten og transformere den til visdom og mening, som kan være helende.

Samtaleterapi giver dig ny viden om dig selv, nye perspektiver og redskaber, som giver dig overskud, så du kan klare hverdagen selv.

Går du igennem en svær tid, og har du brug for nogen at tale med om det? Læs mere om samtaleterapi her: https://www.lifework.dk/samtaleterapi/.