Er du og familien træt af at have været hjemme i lang tid, og sker der ikke særlig meget? Så kan I leje et sommerhus og tage på familietur. I får nogle gode oplevelser sammen, og får set forskellige ting, i stedet for bare at være hjemme hele tiden.

Hvor skal I tage hen?

I kan vælge en tur til Vesterhavet, der er mange spændende oplevelser og en dejlig natur. I kan søge online efter sommerhusudlejning, fx hos danwest.dk.

Den nærmeste større by vil være Esbjerg. På havnen sker der mange forskellige ting. Der er mange slags skibe, og hvis du er heldig, kan du måske opleve, at de tester redningsbåde en gang imellem. Der er offshore industri, så der er mange anderledes og spændende skibe i havnen.

 

I kan besøge ”mennesket ved havet”. Det er kæmpe statuer, 9 meter høje statuer lavet af beton. Det er et imponerende syn, og man kan tage mange billeder til familiealbummet her. Det ligger lige overfor Fiskeri- og Søfartsmuseet, så det er oplagt at slå de to besøg sammen.

Andre muligheder i omegnen

Hvis I lægger vejen forbi Ribe, kan I besøge Vadehavscenteret. Der er mange interessante ting og aktiviteter for børnene. Domkirken er flot og et besøg værd, hvis børnene har alderen til det.

 

Kammerslusen er også et spændende sted, selvom den ikke er så stor. Der er flot natur, og det er sjovt at se og tale om sluser. Det giver gode legemuligheder, når I kommer hjem til legoklodser og badekar.

 

En tur til Rømø er også hyggelig og har både strand og oplevelser at byde på. Hvilket barn vil gå glip at hegnet lavet af hvaltænder? Hvis I tager til Rømø, må I huske at komme forbi Hvalbenshegnet i Juvre.

 

Hvis I får en regnvejrsdag, kan I hygge med spil og kagebagning i sommerhuset. Det er også hyggeligt.