Det er ikke alle børn, der fødes ind i et hjem med klaver. Mange mennesker har ikke oplevet via deres barndom og opdragelse, at musik var en naturlig del af deres liv og som voksne bliver musik og musikinstrumenter det, man ville kalde for en by i Rusland. Vejen ind i musikken sker her gennem musikskoler og i musiktimerne på skolen, hvor læreren får meget at skulle sige i forhold til, om de børn, der ikke er vant til det, får opbygget et mere naturligt og skønt forhold til rytmiske toner, melodier, instrumenter og sange. De fleste husker vist tydeligt, hvis de har haft en rigtig god musiklærer, der kunne lære et og andet om at spille på instrumenter. Her var trommer og fløjte tit oplagte, fordi de ikke krævede årelang læring, før man kunne spille noget rytmisk. Hvordan får man så musikken ind under huden i voksenlivet igen, nu hvor musiktimerne for længst er stoppet og hverdagen spiller sin helt egen (mere praktiske) melodi? Det gør man med congas trommer. Vi vil her se lidt nærmere på dette instrument, der også er et meget socialt instrument og dermed indbyder til fællesskab. 

Spil med venner og familie på congas trommer 

Når man netop ikke er fra en familie med klaver – eller congas trommer, kan det være en overvindelse at anskaffe dem, fordi man ikke lige ved, hvordan man skal gøre. Her kan man altid starte med at kaste sig ud i det, så køb congas trommer online og bare start derfra. Du kan altid begynde at udforske, hvordan det er at slå på dem, når du har dem og derfra udvikler det sig sikkert til, at du gerne vil begynde i et fællesskab, hvor andre spiller og dermed kan du lære noget af dem. Det kan også være, at du gerne vil begynde at tage timer i det, så du får noget mere teoretisk baggrund for at spille på dem. 

Vær med i et fællesskab 

Det kan være super dejligt at være med i et fællesskab omkring congas trommerne. Det kan også være, at du er lærer og gerne vil indkøbe dem til skolen. De er ideelle til skolebrug. Når man for eksempel går igennem Fælledparken på Østerbro, er der sommetider nogle, der sidder og spiller congas trommer. De mærker fællesskabet via rytmen og det, de hver især bidrager med og hvordan det skaber et større musikalsk hele.